2012-07-17 Milijono centų piramidės idėja įkvėpė mokytojus

Milijono centų piramidės idėja įkvėpė Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centro Administravimo ir paslaugų skyriaus mokytojus sukurti projektą „2012: centas prie cento“. Skyriaus vedėja Virginija Stankevičienė pasakoja apie įvykusį projektą.

2012 m. Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centro Administravimo ir paslaugų skyriuje buvo vykdomas integruotas projektas „2012: centas prie cento“. Idėja surengti šį projektą kilo mokytojoms V. Stankevičienei, N. Nemovai, O. Sinkevič ir B. Pukinskienei pasitarus ir nusprendus, kad su mokiniais reikia „rimtai pašnekėti“ apie pinigus. Juk pinigai yra svarbūs kiekvienam, jų norime daug ir dabar… O kas yra daug? Į šį ir panašius klausimus atsakyti mums padėjo „Milijono centų piramidės“ idėja.

Taigi, nusprendusios, kad toks projektas būtų reikalingas ir įdomus, leistų mokiniams ugdyti dorovinius principus, pagilinti dalykų žinias, formuoti socialinius įgūdžius, skatinti kūrybiškumą, lavinti loginį mąstymą ir vizualinį suvokimą, mokytojos ėmė veikti. Visiems mokiniams buvo paaiškinta, kad projekto metu surinkti pinigai atiteks M. Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondui, remiančiam talentingų vaikų ugdymą. Mokinių komitetas šiai idėjai pritarė.

Iš pradžių visą mėnesį vyko pinigų rinkimo akcija „Mesk svorį piniginės“, kurią organizavo mokytoja B. Pukinskienė. Skyriaus bibliotekoje ir kai kuriuose kabinetuose atsirado „centainiai“ – stiklainiai, skirti monetoms rinkti. Ir jie pilnėjo tiesiog akyse! Centas dažnai nuvertinamas, daugelis žmonių net nesivargina pasilenkti pakelti nukritusios monetos. Vieno cento ir atiduoti negaila. Bet… Kaip lašas po lašo net akmenį pratašo… taip ir centas prie cento – žiūrėk jau ir litas! Taip per mėnesį visai nesunkiai buvo surinkta daugiau kaip 50 litų suma.

Ar mokate greitai ir tiksliai skaičiuoti pinigus? Apskaitininko kasininko specialybės mokiniai moka ne tik vienas už kitą greičiau suskaičiuoti, bet dar ir suskaičiuotus „apskaityti“, kaip juos mokė mokytoja O. Sinkevič. Matematikos pamokų metu mokiniai aptarė lietuviškų centų parametrus – ilgį, plotį, svorį, tankį ir pan. Drauge su mokytoja N. Nemova jie apsilankė Pinigų muziejuje, susipažino su pinigų atsiradimo istorija. Sekretoriaus ir nekilnojamojo turto specialybių mokiniai lietuvių kalbos kultūros ir specialybės kalbos pamokų metu drauge su mokytoja V. Stankevičiene nagrinėjo dorovinius aspektus, požiūrio į pinigus kaitą. Viktorinos metu mokiniai prisiminė lietuvių liaudies patarles, priežodžius, anekdotus, interpretavo įžymių žmonių mintis, aptarė prietarus, aiškinosi tarptautinių sąvokų reikšmes.

Reklamos gamintojo ir kompiuterinio projektavimo specialybių mokiniai, besimokantys dizaino pagrindų, vadovaujami mokytojų V. Pukevičiaus ir O. Grišinos taip pat prisidėjo prie projekto – jų sukurta originali instaliacija „Pinigų lietus“ papuošė mokyklos interjerą „Profesijų dienų 2012“ metu.

Š. m. birželio 18 d. projekto pristatymo metu surinkti pinigai buvo perduoti „Milijono centų piramidės“ idėjos autoriui ir vienam iš organizatorių Vytautui Jakštui.

MCP bičiuliai džiaugiasi gražiais projektais ir linki sėkmės kitose kūrybinėse veiklose.

Šis įrašas priskirtas Tinklaraštis kategorijai. Išsisaugokite ilgalaikę nuorodą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas

*